Op 27 november vond voor de 13e keer het WMS congres plaats voor iedereen die betrokken is bij de medezeggenschap in het funderend onderwijs. Het thema van dit jaar was: “Meer verantwoordelijkheden, meer samenwerking”

In een plenaire opening gaf Kitty Ramakers (projectleider Versterking medezeggenschap) aan hoe belangrijk het is dat (g)mr-leden ervaringen uitwisselen en dat zij goed geïnformeerd zijn en blijven.
Keynote spreker Boris van der Ham (oud-politicus, acteur en voorzitter van het Humanistisch Verbond) benadrukte in zijn speech het belang van democratie, goed te luisteren naar degenen die je vertegenwoordigt en de plicht ons te verenigen om ons tegen de macht op te stellen.
Tot slot werd er stil gestaan bij het vertrek van Hilde Mertens als directeur/bestuurder van Onderwijsgeschillen vanwege vervroegd pensioen.

Na het plenaire deel volgden de deelnemers in drie rondes workshops, sessies en lezingen waarop zij zich van tevoren hadden ingeschreven.

Enkele quotes van deelnemers:
Congres is weer TOP geregeld!
Goede organisatie en planning. Inhoudelijk boeiende onderwerpen
De sprekers van de workshops hebben goede kennis van deze zaken. Ze konden goed en soepel omgaan met de vragen. Veel weer meegekregen!
Leuk en leerzaam. Heb er veel aan!

Zowel het programma/aanbod als de organisatie werden beoordeeld met een 8!

Meer informatie is te vinden op de website van Onderwijsgeschillen