Voorbereiding SCOH 2-Daagse

Waarom deze workshop?

Wat gebeurt er als je onderwijs volledig verplaatst naar een digitale omgeving? Nog niet zo lang geleden konden we ons hier nog nauwelijks een voorstelling bij maken. Inmiddels heeft vrijwel iedereen in het onderwijs de mogelijkheden én tekortkomingen van online onderwijs zelf ervaren. Dit is dan ook het moment om met elkaar stil te staan bij de impact die technologie kan hebben op het onderwijs en hoe dit zich verhoudt tot jouw visie op onderwijs. De online workshop Bloom  begeleidt jou en je team in dit gesprek en geeft input om je visie op ICT te ontwikkelen of aan te scherpen.

BELANGRIJK: Ter voorbereiding, doe de nulmeting

Deze workshop bestaat uit twee delen. Een individueel voorbereidingsdeel, de nulmeting, en het workshop-deel dat je samen met de groep doet. Vind in de dagen voordat je deelneemt aan de workshop een moment om de nulmeting uit te voeren. De nulmeting bestaat uit twee invuloefeningen en een video van 16 minuten. In totaal heb je een halfuur nodig. Een rustig plek en/of een koptelefoon zijn aan te raden. Aan het einde van de nulmeting stuur je je antwoorden naar de workshopbegeleider. Gebruik hiervoor het volgende e-mailadres: corottens@hetnet.nl

Wat ga je doen tijdens de workshop?

Als durfinvesteerder reis je naar het jaar 2035 om daar te ontdekken wat de Digitale Revolutie kan betekenen voor het onderwijs.  Aan de hand van toekomstverhalen, historische colleges en discussievragen word je ondergedompeld in een mogelijke toekomst van het onderwijs en uitgedaagd om met een kritische blik te kijken naar de impact van technologie. Waar kan technologie écht bijdragen aan onderwijskwaliteit? En waar staat het belangrijke onderwijswaarden in de weg? Aan het einde van de workshop heb je als team een gezamenlijk statement geformuleerd waarmee je jullie visie op ICT kan opstellen of aanscherpen.

  • Je gaat met je team in gesprek over de invloed van ICT op het onderwijs.
  • Je verbreedt je kennis over digitalisering en technologieën zoals kunstmatige intelligentie.
  • Samen verzamel je input om jullie visie op ICT te ontwikkelen of aan te scherpen.

Praktisch

  • Voor het volgen van de workshops is een goede, stabiele internetverbinding van belang. Gebruik een kabel i.p.v wifi als mogelijk. Dit zorgt voor stabieler en sneller internet.
  • Geen kabel? Ga op een plek met goede ontvangst zitten.
  • Sluit zoveel mogelijk andere applicaties, zoals mailprogramma’s.
  • Als er ook anderen op dezelfde aansluiting videobellen,  filmpjes kijken (Netflix, YouTube, etc) of gamen (vooral online multiplayer games) kan dit de internetverbinding significant vertragen. Vraag of ze tijdens de workshop hiermee even willen stoppen.
  • De workshop is gemaakt voor een laptop of desktop PC (op tablets en touchscreens werken sommige functies niet goed).
  • Gebruik een koptelefoon voor de beste geluidservaring.

Tot slot, hier alvast een voorproefje van Bloom en wat je tijdens de workshop te wachten staat.