Ouderbetrokkenheid / Interculturele Communicatie / Onderwijs aan nieuwkomers – dinsdag 19 september

Op welke wijze beïnvloeden jouw eigen gedrag (en waarden) het gedrag van de ouders? Welk cultuurspecifiek gedrag roept irritaties bij jou op? (bijvoorbeeld onverwachte felheid/agressie of juist afhankelijkheid) Waarom leiden andere cultuurwaarden en drijfveren tot andere communicatiepatronen? Hoe herken ik deze patronen? Hoe kan ik aansluiten in communicatie zonder mij aan te passen? Hoe om te gaan met taalproblemen? Hoe ga ik om met ongewenst gedrag?

Rubik Nazarian: Trainer / trainingsontwikkelaar

direct aanmelden

==============================

Sterke leerkracht – dinsdag 13 oktober

Ruim een kwart van de leerkrachten in het basisonderwijs kampt met gevoelens van stress, burn-out en uitputting. Ze zijn daarmee de zwaarst belaste beroepsgroep in Nederland. Vooral jonge basisschooldocenten blijken kwetsbaar.

Steeds meer directeuren van basisscholen vragen zich af hoe ze hun medewerkers nu en in de toekomst kunnen behouden. Door te focussen op duurzame inzetbaarheid zorg je ervoor dat medewerkers langer behouden blijven in het primair onderwijs.

De scholing “Sterke leerkracht” is ontwikkeld ten behoeve van onderwijzers als steun in de rug.

Jan Sleijfer: psycholoog / trainer

direct aanmelden

==============================

Traumasensitief lesgeven – dinsdag 21 november

Traumasensitief lesgeven (TSL) is een proces waarbij alle medewerkers van een school tegemoetkomen aan wat getraumatiseerde kinderen nodig hebben. Bewustwording en signalering zijn hierbij van belang. Het gaat ook om een vaardigheid van de leerkracht die essentieel is bij het onderwijs aan vluchtelingenkinderen.

August Dragt: psycholoog / trainer

direct aanmelden

 

Organisatie:

Driehoektraining, in samenwerking met Buro Bombarie

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit evenement