De 25e editie van het AVS Schoolleiderscongres, op woensdag 21 april, werd dit jaar voor het eerst digitaal georganiseerd (vanuit De Meshallen in Wijchen). De reacties van deelnemers zijn positief: “Zeer waardevol congres, ook op deze manier (online).” En: “Goede organisatie, het was inspirerend, ik hoop iedereen volgend jaar weer live te zien!”

AVS-Voorzitter Petra van Haren opende het congres met een spetterende speech waarbij ze mede op basis van wetenschappelijke onderzoeken de meerwaarde van schoolleiders aantoonde. Ook riep ze op om de cruciale rol van schoolleiders door de politiek te verankeren in de wetgeving.
Er was ook bijzondere aandacht voor het 25-jarig bestaan van de vereniging met onder meer een video waarin schoolleiders vertellen wat de vereniging voor hen heeft betekend.

Vanuit Londen nam Keynote-spreker Charles Wood de aanwezige schoolleiders op afstand mee in de ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie (KI).  Remco Pijpers van Kennisnet duidde zijn verhaal aan de Nederlandse situatie. Hij geeft een ethisch perspectief op digitalisering.

Vervolgens konden de deelnemers daarna in twee ronden in totaal bijna dertig workshops volgen.
Ook was er een digitale informatiemarkt waar deelnemers in gesprek konden met standhouders.

Aan het eind van de dag werd de winnaar bekend gemaakt van de verkiezing ‘Innovatieve Schoolleider van het Jaar’. Na de prijsuitreiking en afsluitende woorden zorgde cabaretier Kees van Amstel, die zelf als leraar in het onderwijs werkt en twee jaar schoolleider is geweest, voor een prikkelende afsluiting.

Klik hier voor een terugblik.